Futóversenyek

Futóversenyek információi, bemutatói, beszámolók a versenyekről. Közös indulás, utazás szervezése.

Friss topikok

Címkék

Nike Budapest Félmaraton - 3. szakasz

2011.09.03. 10:05 - ulrik

2011. szeptember 4. vasárnap, Budapest

Nike Budapest Félmaraton

2. szakasz (15-21.1 km)

 A 15. km-t jelző oszlopnál hagyjuk el végleg az alsó rakpartot. A várható meleg miatt alig várjuk, hogy elérjük a Parlamentnél a zuhanyt. Elhihetitek, nagyon jól fog esni :) De ehhez még közel másfél km megtétele szükséges. A felső rakparton közeledünk a Jászai Mari tér felé, innen még épp látni a Margitsziget déli csücskét. Látjuk keresztben elhúzni a 4-6-os villamosokat (a gyorsabbak max. egyet, a még gyorsabbak csak valami sárga foltot). Itt frissíthetünk egy jót. Teljes a kínálat: víz, powerade, banán és szőlőcukor. Folytatjuk utunkat délnek az Országház felé. Dupla S-kanyarral érünk a Parlament mögötti térhez. Az Alkotmány utcában pedig a jól megérdemelt hűsítő zuhatag fogad majd minket :) Jól fog jönni egy kis felfrissülés, ugyanis a 18. km közepén jön a verseny legnehezebb 200 métere: a Nyugati téri felüljáró. Ha nem lenne ilyen meleg, nem lenne már a lábunkban bő 17 km, meg se kottyanna, de így...

Nike Budapest Félmaraton - 2. szakasz

2011.09.01. 22:26 - ulrik

2011. szeptember 4. vasárnap, Budapest

Nike Budapest Félmaraton

2. szakasz (5-15 km)

 A táv felét a rakparti szakaszok teszik ki. A budai oldalon, a Halász utcánál fordulunk rá az alsó rakpartra és indulunk dél felé. 3 km-t kell megtenni a Petőfi hídig. Eddig frissítőállomás sem lesz. Ennek a szakasznak az előnye egyben a hátránya is. Előnyös, mert semmi komoly kanyar nincs benne, gyakorlatilag sík terület. Hátrányos, hogy az egyhangúsága miatt könnyű a fonalat elveszíteni. A túlpart, távolsága miatt, "lassan halad", kicsit olyan érzetet keltve, hogy túl lassan megyünk. Mivel Budapesten az uralkodó szélirány alapvetően északi, észak-nyugati, jó eséllyel hátszél segíthet futás közben. A jelenlegi előrejelzések szerint 10-15 km/h-s szél várható. Segíthet a bolyban futás. A panoráma egyébként ezen a szakaszon a legszebb :)

Nike Budapest Félmaraton - 1. szakasz

2011.08.30. 10:15 - ulrik

2011. szeptember 4. vasárnap, Budapest

Nike Budapest Félmaraton

1. szakasz (0-5.2 km)

 

Az idei Budapest Félmaraton új rajthelyet kapott. A Városliget belső részén, az Olof Palme sétány és Zichy Mihály utca sarkánál, a Királydomb mellett. Az úttestet a közelmúltban felújították, új felső réteget kapott, így kiváló minőségű futópálya lett belőle :)

Ez a látvány fogadja majd az első sorokban állókat. Amint látható, az út kellően széles (10-15 méter). Az első 100-200 méteren még akadhatnak kisebb úthibák, jellemzően illesztéseknél, de utána teljesen hibátlan az út. (egyetlen komolyabb kátyút találtam, de ott már felfestés jelezte a javítási szándékot, lehetséges, hogy a versenyre kész is lesz).

 

 süti beállítások módosítása