Futóversenyek

Futóversenyek információi, bemutatói, beszámolók a versenyekről. Közös indulás, utazás szervezése.

Friss topikok

Címkék

Nike Budapest Félmaraton - 2. szakasz

2011.09.01. 22:26 - ulrik

2011. szeptember 4. vasárnap, Budapest

Nike Budapest Félmaraton

2. szakasz (5-15 km)

 A táv felét a rakparti szakaszok teszik ki. A budai oldalon, a Halász utcánál fordulunk rá az alsó rakpartra és indulunk dél felé. 3 km-t kell megtenni a Petőfi hídig. Eddig frissítőállomás sem lesz. Ennek a szakasznak az előnye egyben a hátránya is. Előnyös, mert semmi komoly kanyar nincs benne, gyakorlatilag sík terület. Hátrányos, hogy az egyhangúsága miatt könnyű a fonalat elveszíteni. A túlpart, távolsága miatt, "lassan halad", kicsit olyan érzetet keltve, hogy túl lassan megyünk. Mivel Budapesten az uralkodó szélirány alapvetően északi, észak-nyugati, jó eséllyel hátszél segíthet futás közben. A jelenlegi előrejelzések szerint 10-15 km/h-s szél várható. Segíthet a bolyban futás. A panoráma egyébként ezen a szakaszon a legszebb :)

A híd alatt, a híd alatt, a Szabadság híd alatt leszünk a táv egyharmadánál. :)

A Petőfi hídnál ha átnéztek a túlpartra, akkor a Fuss Csepel indulási pontja hozhat elő kellemes emlékeket :)

Az alsó rakparti utunk vége a Petőfi híd előtt lesz kicsivel. Itt egy kb. 150 méter hosszú emelkedő és egy éles jobb kanyar "segítségével" érünk a felső rakpartra. Immár 8 km van a lábainkban. Még kb. 400 métert kell futni a következő frissítőállomásig, ahol full service vár ránk: víz, powerade, banán és szőlőcukor is. :) Az élményt fokozza a túlpart látványa: a Közgáz épülete :)

A frissítő tökéletes helyen van, ugyanis a Szabadság híd alattomosan emelkedik, jól fog jönni a megújult erő. A Közgázt megkerülve egy nagy jobb kanyarral érünk le a pesti alsó rakpartra. Kellemes lejtő lesz ez, egészen a híd közepétől. A villamos sínek környékén kicsit rosszabb minőségű volt az aszfalt, lejtmenetben különösen figyeljetek majd.

Az alsó rakparton hamar elérjük újra a Szabadság hidat, lehet integetni az éppen még áthaladóknak, vagy a záróbusznak :) (apropó: látta már bárki is valaha a záróbuszt? :)

A híd után jön még egy kisebb emelkedő és elérjük a hajóállomás épületeit. A két híd között kb. félúton vár ránk a 4. frissítőpont, ami egyben a táv fele! :) Az előző ponthoz hasonlóan lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere: víz, powerade, banán és szőlőcukor.

Az Erzsébet híd előtt újra jön egy kis lejtmenet, majd egy hosszabb alsórakparti szakasz. Ami a túlparton előny volt (északi szél), itt nehezítheti majd az előrejutást. De a várható meleg miatt jól fog jönni egy kis hűsítő szellő a Duna felől :)

A Lánchídnál lesz a Párok váltóhelye, majd bő 500 méterrel később, közvetlenül a Parlament előtt a Triósok második váltása. Azaz 12 km-nél járunk. Innen már látszik a Margitsziget, újabb kellemes emlékeket felidézve. Közel 2.5 km-t futunk majd itt északnak, egészen az alsó rakpart végéig (Dráva utca). Közel 600 métert teszünk majd meg úgy, hogy az előttünk haladó mezőny az út másik felén szembefut majd velünk. Lesz némi irigység talán, hogy de jó nekik már ott járnak. De ne feledjük, nemsokára már minket fognak irigyelni páran :) Egy visszafordító vár majd minket, valószínűleg hangos csipogással (chip-conrol), majd délnek fordulunk. Kb. 600 méter után némi emelkedővel felfutunk a felső rakpartra. Már 15 km van mögöttünk. Közeledik a verseny vége. Még vethetünk egy búcsúpillantást a Szigetre, és a felhajtóról lenézve végigfuthat a tekintetünk az 1-2 km-re mögöttünk futókra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futoversenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr423196608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.09.01. 22:57:22

Nagyon készülsz! :-) Meg is tanultad kívülről?

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2011.09.01. 23:14:21

@azilinha: olyan kocka vagyok, hogy elsőre meg szoktam jegyezni szinte mindent, bárhol járok :) Ezen az útvonalon pedig már annyiszor mentem végig, hogy már mindent tudok :)

Annyira emlékezetből írtam, hogy először a Lágymányosi visszafordítót kezdtem el írni. Akkor vettem észre a térképen, hogy hoppá, már a Petőfi hídnál feljövünk :) Gondolom az új rajt/cél helye miatt van :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.09.02. 09:09:20

Jó neked, hogy így meg bírod jegyezni. Én erre kísérletet se szoktam tenni. Nem egy futóversenyen sikerült már eltévednem, csak mert nem volt egyértelműen jelezve az útirány.

ulrik · http://ulrik.blog.hu 2011.09.02. 09:17:58

@azilinha: Ilyen még nem volt velem. De te biztosan több versenyen indultál már, mint én. Meg ott a mezőny elején nem is nagyon van, aki vezessen az úton téged :)

A Velencei-tó közelében nőttem fel, elég sokat jártam már arra. Így számomra egyértelmű volt a dolog. De tényleg voltak össze-vissza felfestések. :/


süti beállítások módosítása